When a home is built on a coveted golf course lot, maximizing the views is simply a given. Situated on a deep and narrow lot, the home required a solution far more complex than abundant backyard windows to get the job done. The design ultimately choreographs an experience from the moment you step in the front door; it creates a procession in calculated sequence. Following a grand gallery, guests are delighted by the series of turns—punctuated by art and light—that build excitement for the dramatic reveal of the stunning views through the all-glass back of the home.

While the lot shape prevented each room from having spanning golf course views, the homeowners and the design team prioritized the rooms and focused on optimizing the views in the open-concept living, kitchen and dining area and master suite. The two additional bedrooms are situated closer to the front and feature private courtyards that open to the grand gallery to bring in natural light and visual interest.

Striking a balance between traditional and contemporary form, the home fits within the existing context of Quail Creek. The style is accented by clean lines, oversized windows, glass-front cabinetry in the kitchen and a spacious outdoor living area, complete with a pool and hot tub. Stone is used on the exterior and interior of the home, blurring the lines between inside and outside.

The home is topped off with a floating roof feature, a graceful illusion created by two hipped roof pavilions positioned atop a flat roof with a strategic band of windows. One pavilion articulates the living room while the other articulates the gallery, flooding each space with light. At night, the floating roof transforms into a beacon of light, dramatically illuminating the exterior.